Over ons

Het BESTUUR

Alex van Genderen

Bestuurslid

Het is erg fijn om te zien dat er zoveel mensen zich inzetten voor een ander in mijn buurt zonder er iets voor terug te verwachten. Ik ben bij dit levendige en ondernemende bestuur van het Floreshuis gegaan omdat ik ook graag mijn steentje hieraan wil bijdragen. Lijkt het je ook leuk om een steentje bij te dragen aan onze buurt? Loop gewoon binnen of neem contact met ons op 🙂 Er staan altijd leuke activiteiten en klusjes op de planning waar we hulp bij kunnen gebruiken!

Ieta floreshuis

Ieta Berghuis

Bestuurslid

Zesendertig jaar woon ik al met veel plezier in de Korrewegwijk. Mijn kinderen zijn hier geboren en mijn kleinkinderen komen nu elke week een dag bij mij. Dus al drie generaties genieten van onze mooie wijk. Als docent- onderzoeker hbo onderwijs doe ik opdrachten in het sociale domein. Daar leer ik dat het vertellen van verhalen verbindt en dat we meer gebruik kunnen maken van de talenten die er zijn in een wijk. Ik geloof dat we samen verantwoordelijk zijn voor een mooie wijk en werk daarom als vrijwilliger in het Floreshuis. Het Floreshuis moet het centrum worden van de wijk waarin iedereen zich thuis kan voelen en waar iedereen acties kan ondernemen die de wijk leefbaar houden. Ik woon in een cultureel rijke wijk. Mijn droom is dat we deze rijkdom in de wijk benutten en inzetten om de wijk bruisend te houden en zorgzaam te maken.

Fransis Bosch

Bestuurslid

Wat ik zo bijzonder en bijzonder fijn vind is dat de Korrewegwijk een heel gemêleerde en levendige wijk is. Alleen al bij de supermarkt in onze wijk zie je de grote diversiteit aan mensen. Ik zie veel initiatief en ondernemerschap en geniet daarvan. Door vrijwillig bestuurslid te zijn kan ik een aandeel leveren in het verbinden van mensen in de wijk. Eraan bij dragen dat we elkaar zien, ons veilig thuis voelen en van elkaar leren vind ik super. Samen maken we een gelukkige wijk. Dat kan je in mijn ogen bereiken door dingen samen te doen en naar elkaar te luisteren en verschillen te vieren, want juist dat maakt onze wijk zo rijk! Ik woon nu 10 jaar in de wijk en heb mijn eigen bedrijf in het centrum van de stad. Ik werk als trainer, coach, begeleider en (tegenspel)acteur. Daarnaast ben ik bouwvrouw en plannetjesmaker. Hoe mooi is het om samen met het daadkrachtige en creatieve bestuur mensen in onze bruisende wijk met elkaar te verbinden en elkaar te vinden in het hart van de wijk: het Floreshuis. Ik ben daar best een beetje trots op!

Lily Lanser

Coordinator Regiodeal

Mijn naam is Lily Lanser en woon naar tevredenheid met mijn man en kinderen in de Korrewegwijk. 25 jaar geleden ben ik aan de slag gegaan in de cultuursector en het sociale domein in diverse rollen: strategisch adviseur, producent, zakelijk leider, fondsenwerver en coach. Vanaf 2009 ben ik mijn eigen bureau begonnen en werf ik fondsen/subsidies en verzorg ik de project- en zakelijke leiding voor diverse opdrachtgevers zoals: gemeenten, buurthuizen, festivals, kunstenaars, dans- en theatergezelschappen, musea, filmmakers, orkesten en instellingen voor cultuureducatie en talentontwikkeling. Het Floreshuis is een prachtige ontmoetingsplek voor de buurt. Je kunt er heerlijk eten, een ruimte huren voor een bijeenkomst, vrijwilligerswerk doen, een activiteit organiseren en nog veel meer. Een prachtige plek in een dynamische en karakteristieke wijk!

Kundien

Kundien

Voorzittter

Ben in 1988 vanuit Twente in Groningen beland en na m’n studie hier gebleven.Ik woon al meer dan 20 jaar met veel plezier in de Korrewegwijk. In eerste instantie was ik alleen in mijn eigen directe omgeving actief met het organiseren van kinderfeesten en buurtcultuurfestivals. Ik voel me thuis in de wijk en hoop dat alle bewoners dat gevoel ook hebben, dat ze worden gezien in zijn/ haar omgeving. Hier wil ik ook in het bestuur van het Floreshuis aan bijdragen.

Angelique floreshuis

Angelique Campagne

Bestuurslid - Penningmeester

Ik woon inmiddels alweer ruim 12 in de Korrewegwijk en sinds 2018 ben ik de nieuwe Penningmeester van het Floreshuis. Ze waren op zoek naar een opvolger en met mijn financiële achtergrond wist ik dat een bijdrage hieraan kon leveren. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk/privé, me in te zetten voor de buurt en buurtbewoners. We wonen in een van de leukste en gezelligste wijken met diversiteit en ik denk dat het Floreshuis een mooi ontmoetingsplek is voor iedereen een huis van en voor de buurt.

Neem contact met ons op