Open Podium zaterdag 19 juni

YouTube-kanaal Live stream Open Podium: https://www.youtube.com/channel/UCxnDaINyU-G2s544zBnXyFA

Na het succes van de vorige editie op 15 mei, organiseert het Floreshuis in samenwerking met Vrijdag en Living Room Concerto op 19 juni van 20:00 tot 21:00 een tweede virtueel Open Podium. Opnieuw bestaat het evenement uit een divers programma met een drietal optredens van verschillende kunstenaars en muzikanten uit de Korrewegwijk en stad. De presentatie is in handen van de Italiaanse Korrewegwijk-bewoner Alessio Pozzi en Floor.

De eerste act die het podium betreedt is danser en illusionist Leroy Freeth. Met behulp van een ‘glazen’ bal vertoont hij een illusionistische act. In tegenstelling tot normaal jongleren, waarbij de bal in de lucht wordt gegooid, blijft de bal in Leroy’s geval altijd in contact met het lichaam. Dit alles doet de artiest tezamen met een dansact die geïnspireerd is door dansstijlen zoals pop en locking. 

Kunstenaar, illustrator en schrijver Yarick Westein van Atelier MANNA is de tweede act die het podium beklimt en hij presenteert daarbij het eerste exemplaar van zijn (nog verder te voltooien) reeks KnuffelKunst. KnuffelKunst is interactieve kunst voor iedereen die van knuffelen houdt en dat mist. Met deze interactieve kunstvorm hoopt Yarick tegemoet te komen aan een groeiende behoefte (ook wel bekend als ‘huidhonger’) en het gesprek over aanraking op maatschappelijk niveau op gang te brengen. 

De hoofdact bestaat uit de Groninger accordeonist en folkzanger J.R. Bathoorn. Bathoorn speelt en zingt al jaren het beste van verscheidene Europese tradities en doet dat in diverse talen. Met zijn krachtige diepe stem brengt hij expressieve verhalen van én over de gewone mens en dit deed hij al op verschillende straten, festivals en markten. Met zijn goede gevoel voor performance vult J.R. Bathoorn elke ruimte met opzwepende accordeon-riffs en melancholieke expressie. 

Na het virtuele Open Podium op 19 juni zal het evenement in een live-versie terugkeren op 18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december. Volgende keer meedoen? Twijfel niet en stuur een mail naar Bekir Cavus, b[email protected]

————————————

Noot voor de redactie: Lily Lanser, [email protected] , 06 15021615

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *