Vacature: Projectleider Floreshuis

Vacature | Projectleider Floreshuis (12 – 16 uur)

Geïnteresseerd in bruggenbouwen met wijk en wijkbewoners? Gedreven in het faciliteren van ontwikkeling en het leiden van sociaal  maatschappelijke projecten? Kom dan samenwerken met het Floreshuis in Groningen en ondersteun hiermee de ontwikkeling en samenwerking van mensen in de wijk.

het floreshuis

Wijkcentrum Floreshuis is “het huis” van de wijk gelegen in de Korrewegwijk/Indische buurt in Groningen. Het is een (ontmoetings)plek waar iedereen welkom is en waarin mensen zichzelf kunnen zijn. We willen van betekenis zijn voor iedereen met een initiatief, een idee, of de wens om de buurt mooier te maken. Het Floreshuis organiseert als vrijwilligersorganisatie zelf geen activiteiten; maar stimuleert, faciliteert en ondersteunt wijkbewoners die met initiatieven en met ideeën komen. We werken met zo weinig mogelijk professionals en met zo veel mogelijk vrijwilligers uit de wijkWant als mensen uit de wijk participeren draagt dat bij aan het vergroten van zingeving en eigenwaarde. Met de mogelijkheden die wij bieden willen we het voor mensen  eenvoudiger maken om te (her-) intreden op de arbeidsmarkt (betaald of onbetaald). Dat is goed voor het individu én goed voor de buurt. 

Opdracht Regiodeal

De gemeente Groningen stimuleert vanuit de regiodeal 2022 om drie bestaande locaties (Floreshuis, Groenhuis en Open Club Sportcentrum het Noorden) in onderlinge samenwerking verder te professionaliseren, plannen te maken en daar letterlijk werk van te maken. 

Voor de uitvoering van de Regio Deal in 2022, heeft het Floreshuis vijf speerpunten geformuleerd waarmee we richting geven aan het realiseren van onze doelstellingen voor 2022: 

 1. Meer vrijwilligerswerk/participatiebanen
 2. Samenwerking met organisaties en wijkbedrijven
 3. Communicatie en toegankelijkheid
 4. Nieuwe en laagdrempelige activiteiten
 5. Ontwikkeling creatief Wijklab

Als projectleider: 

 • Ontdek je mogelijkheden en creëer je kansen voor verbetering van het Floreshuis. 
 • Vertaal je behoeften/wensen van wijkbewoners naar concrete oplossingen, waarbij het eigenaarschap bij de bewoners blijft.
 • Kneed je als bruggenbouwer de samenwerking tussen het Floreshuis, andere wijkwerkbedrijven en de wijkbewoners tot een geheel.
 • Leid je samen met de locatiemanager projecten en stuur je de ontwikkeling van de projecten binnen het Floreshuis aan.
 • Realiseer je concrete zaken als; zichtbaarheid, communicatie, laagdrempelige activiteiten en meer betrokken wijkbewoners.

Je bent voor ons de ideale projectleider….
Om te beginnen: als je een ondernemende en daadkrachtige professional bent die op HBO+/academisch niveau opereert. Om je projectleiderschap bij het Floreshuis goed in te kunnen vullen denken we dat een sociaal culturele achtergrond een mooie basis is. We gaan graag met je in gesprek wanneer: 

 • Je organisaties en mensen weet te binden, draagvlak kunt realiseren en samenwerking kunt organiseren;
 • Je ontvankelijk bent en uitstekend kunt communiceren met zowel wijkbewoners, vrijwilligers als met samenwerkende wijkwerkbedrijven;
 • Je graag nieuwe ideeën verkent en deze ideeën kunt ontwikkelen, realiseren en implementeren en de bewoners eigenaar laat zijn;
 • Je projecten kunt leiden en op enthousiaste en motiverende manier ontwikkeling kunt sturen 
 • Je de drive hebt om jezelf én het Floreshuis verder te ontwikkelen 
 • Je houdt van uitdagingen en een enorme drive hebt om te realiseren;

Wat hebben we jou te bieden? 
Als projectleider Floreshuis (regiodeal) kun je volop pionieren en vooroplopen bij het uitdenken en implementeren van innovaties. Je ontwikkelt niet alleen het Floreshuis, maar ook jezelf. Hoe? Doordat je innovatief samen werkt met een groep gedreven bestuursleden uit de wijk en de andere drie wijkwerkbedrijven. Je rapporteert rechtstreeks aan het bestuur en werkt nauw samen met de locatiemanager. 

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden:  
We bieden, afhankelijk van ervaring, een salaris conform COA Welzijn. Het contract is een projectcontract voor de periode van de duur van het project.

Zin in samen werken? 
Als jij zin hebt in de baan van projectleider Floreshuis (regiodeal), zien we je sollicitatie graag tegemoet in de vorm van een heldere persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen of sturen naar Gijs Jansen, Locatiemanager Floreshuis: g.jansen@floreshuis.nl, Floresplein 19, 9715 HH Groningen. Reacties welkom tot uiterlijk 18 maart, vanaf deze datum worden er gesprekken ingepland met potentiële kandidaten. 

Voor nadere informatie over de vacature kun je bellen met Gijs Jansen, Locatiemanager Floreshuis via 06-12988184

2 reacties op “Vacature: Projectleider Floreshuis”

 1. Ik vind het belachelijk, dat een huismeester van het floreshuis betaald word, en een hulp huismeester een vrijwilliger moet zijn, dat kan er bij mij niet in,

  rene scheltes

  1. Hallo Rene, Sorry voor de later reactie ik ben afgelopen week ziek geweest en heb je daarom nog niet geantwoord. Jij hebt de moeite genomen om te zeggen wat je van onze vrijwilligersfuncties vind en daarom wil ik je ook graag antwoorden. Ik zou je daarom graag willen uitnodigen om je te laten zien hoe en waarom we dit zo ingericht hebben. Mocht je tijd en zin hebben ben je van harte welkom. Je kan mij bereiken via g.jansen@floreshuis.nl gr Gijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.