Een nieuwe Wijkexpositie

Achter de schermen zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe wijkexpositie! Dit keer met werken van wijkbewoners  en kunstenaars Manon Dusseljee, Maja en Josje Everts. Wees welkom bij de feestelijke opening op 13 september vanaf 19:00 uur. Om 20:00 uur is er livemuziek van wijkband Eigenwijks.
 
Even voorstellen…..
 
Maak kennis met de eerste exposant: Manon du Celliée       (Manon Dusseljee)
 
 

”Ik ben autodidact en teken voornamelijk vrouwengezichten met softpastels. Eind december 2018 ontdekte ik via een korte workshop de softpastels!  Sindsdien teken ik zeker één Lady in 10 dagen. 

 “My ladies”    “I’m every woman   It’s all in me” 

Pastelkrijt of pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen en bestaat in de varianten hard pastelkrijt, oliepastelkrijt en zacht pastelkrijt. In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren verkregen worden. De werken die met pastel worden gemaakt worden wel pastels genoemd. 

Ik ben blij mijn hobby te hebben gevonden. Ik had sinds het voortgezet onderwijs geen tekening meer gemaakt.  Ik verlies mij in het portret, ken geen regels en nauwelijks technieken, daarmee ben ik zo vrij als een vogel te doen wat ik wil en zijn de dames vaak mede daardoor niet van deze wereld… Ooit wil ik de overstap gaan maken naar verf en de dames op grote doeken laten schitteren. Natuurlijk zal ik mij de basistechnieken eigen gaan maken, maar daar heb ik nog tijd genoeg voor!”

Een greep uit het werk van Manon:

Zie ook haar Instagram :  Manon_du_celliee of facebook: https://www.facebook.com/ladiesofmd

Benieuwd naar de andere kunstenaars? Houd de nieuwsberichten op onze website in de gaten de komende week.