Over ons

Het bestuur

Het bestuur van Het Floreshuis bestaat uit minimaal 5 wijkbewoners die dit op vrijwillige basis doen. Het bestuur is niet dagelijks aanwezig maar heeft een leidende rol door de koers van Het Floreshuis uit te zetten. Ze bewaken of het wijkcentrum voldoet aan de missie en visie die voor het Floreshuis gelden. Maandelijks komt het bestuur bijeen om in overleg met de locatiemanager de acties te bespreken die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van Het Floreshuis. Bestuursleden nemen hiernaast ook deel aan projecten in de wijk die passen bij de missie en visie van het Floreshuis. Mocht je interesse hebben om ook Het Floreshuis mee te willen besturen stuur dan een mailtje naar g.jansen@floreshuis of [email protected]

Ieta floreshuis

Ieta Berghuis

Bestuurslid

Zesendertig jaar woon ik al met veel plezier in de Korrewegwijk. Mijn kinderen zijn hier geboren en mijn kleinkinderen komen nu elke week een dag bij mij. Dus al drie generaties genieten van onze mooie wijk. Als docent- onderzoeker hbo onderwijs doe ik opdrachten in het sociale domein. Daar leer ik dat het vertellen van verhalen verbindt en dat we meer gebruik kunnen maken van de talenten die er zijn in een wijk. Ik geloof dat we samen verantwoordelijk zijn voor een mooie wijk en werk daarom als vrijwilliger in Het Floreshuis. Het Floreshuis moet het centrum worden van de wijk waarin iedereen zich thuis kan voelen en waar iedereen acties kan ondernemen die de wijk leefbaar houden. Ik woon in een cultureel rijke wijk. Mijn droom is dat we deze rijkdom in de wijk benutten en inzetten om de wijk bruisend te houden en zorgzaam te maken.

YASMIN MOHAMMED

Bestuurslid

Ik ben geboren en getogen in deze wijk. Nu ik 21 jaar oud ben en mijn vader inmiddels al is verhuisd uit de wijk, voel ik mij nog steeds verbonden met de Korrewegwijk. Mijn vader is ook bestuurslid bij Het Floreshuis geweest en daardoor nam mij interesse steeds meer toe. Naast mijn baan bij het COA en mij studie richting het sociale werk, was ik opzoek naar een maatschappelijk project waar ik mijn steentje aan kan bijdragen in mijn vrije tijd. Ik zal als bestuurslid mijn uiterste best doen om buurtbewoners en vrijwilligers welkom te laten voelen in het huis van de wijk. Bovendien zal ik mij ook inzetten bij het betrekken van jongeren bij Het Floreshuis.

Kundien

Kundien

Voorzittter

Ik ben in 1988 vanuit Twente in Groningen beland en na m’n studie hier gebleven.Ik woon al meer dan 20 jaar met veel plezier in de Korrewegwijk. In eerste instantie was ik alleen in mijn eigen directe omgeving actief met het organiseren van kinderfeesten en buurtcultuurfestivals. Ik voel me thuis in de wijk en hoop dat alle bewoners dat gevoel ook hebben, dat ze worden gezien in zijn/ haar omgeving. Hier wil ik ook in het bestuur van het Floreshuis aan bijdragen.

Angelique floreshuis

Angelique Campagne

Bestuurslid - Penningmeester

Ik woon inmiddels alweer ruim 12 jaar in de Korrewegwijk en sinds 2018 ben ik penningmeester van Het Floreshuis. Ze waren op zoek naar een opvolger en met mijn financiële achtergrond wist ik dat ik hieraan een bijdrage kon leveren. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk/privé me in te zetten voor de buurt en buurtbewoners. We wonen in een van de leukste en gezelligste wijken vol diversiteit en ik denk dat Het Floreshuis een mooie ontmoetingsplek is voor iedereen. Een huis van en voor de buurt.

Fransis Bosch

Bestuurslid

Wat ik zo bijzonder en bijzonder fijn vind is dat de Korrewegwijk een heel gemêleerde en levendige wijk is. Alleen al bij de supermarkt in onze wijk zie je de grote diversiteit aan mensen. Ik zie veel initiatief en ondernemerschap en geniet daarvan. Door vrijwillig bestuurslid te zijn kan ik een aandeel leveren in het verbinden van mensen in de wijk. Eraan bij dragen dat we elkaar zien, ons veilig thuis voelen en van elkaar leren vind ik super. Samen maken we een gelukkige wijk. Dat kan je in mijn ogen bereiken door dingen samen te doen en naar elkaar te luisteren en verschillen te vieren, want juist dat maakt onze wijk zo rijk! Ik woon nu 10 jaar in de wijk en heb mijn eigen bedrijf in het centrum van de stad. Ik werk als trainer, coach, begeleider en (tegenspel)acteur. Daarnaast ben ik bouwvrouw en plannetjesmaker. Hoe mooi is het om samen met het daadkrachtige en creatieve bestuur mensen in onze bruisende wijk met elkaar te verbinden en elkaar te vinden in het hart van de wijk: Het Floreshuis. Ik ben daar best een beetje trots op!