meedoen

Woon jij in De Hoogte of De Korrewegwijk? Heb jij een idee voor een activiteit, workshop of project en wil je deze ook toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen uit de wijk? Dan kan het Floreshuis je in overleg een ruimte bieden. Ook denken we met je mee in de praktische organisatie, het werven van deelnemers en de communicatie.
Daarnaast kan je bij het Floreshuis ook helpen bij de organiseren/inspiratie voor bestaande evenementen.

Hierbij een aantal inspirerende voorbeelden!
-Een Salsa dansschool huurt elke week een ruimte tegen een gereduceerd tarief en geeft een aantal bewoners met een krappe beurs gratis les. Zo helpen we de dansschool te starten en maken we iemand blij met salsa les.

-Wijkbewoners hebben een gezamenlijke kookclub. Eens in de maand organiseren ze een gezellige avond met eten en muziek.

-Wijkbewoners organiseren gratis toegankelijk filmavonden en het Floreshuis zorgt ervoor dat de vrijwilligers die avond de bar bedienen.

-Jonge muzikanten organiseren een muziek- en filmfestival en expositie met als doel de wereld een stukje mooier te maken. De werkgroep exposities van het Floreshuis helpt met het opbouwen van de expositie. De entree van het festival kost een paar euro.

-Bewoners in de wijk hebben een project bedacht met een kok die in de keuken van het Floreshuis gaat koken met ouderen die graag meer onder de mensen willen zijn.