meedoen

Woon jij in De Hoogte of De Korrewegwijk? Heb jij een idee voor een activiteit, workshop of project en wil je deze ook toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen uit de wijk? Dan kan het Floreshuis je in overleg een ruimte bieden. Ook denken we met je mee in de praktische organisatie, het werven van deelnemers en de communicatie.
Daarnaast kan je bij het Floreshuis ook helpen bij de organiseren/inspiratie voor bestaande evenementen, zoals de talkshows! 

Hierbij een aantal inspirerende voorbeelden!
-Een Salsa dansschool huurt elke week een ruimte tegen een gereduceerd tarief en geeft een aantal bewoners met een krappe beurs gratis les. Zo helpen we de dansschool te starten en maken we iemand blij met salsa les.

-Wijkbewoners hebben een gezamenlijke kookclub. Eens in de maand organiseren ze een gezellige avond met eten en muziek.

-Wijkbewoners organiseren gratis toegankelijk filmavonden en het Floreshuis zorgt ervoor dat de vrijwilligers die avond de bar bedienen.

-Jonge muzikanten organiseren een muziek- en filmfestival en expositie met als doel de wereld een stukje mooier te maken. De werkgroep exposities van het Floreshuis helpt met het opbouwen van de expositie. De entree van het festival kost een paar euro.

-Bewoners in de wijk hebben een project bedacht met een kok die in de keuken van het Floreshuis gaat koken met ouderen die graag meer onder de mensen willen zijn.

 

OPEN PODIUM
Ben jij, of ken jij iemand in de Korrewegwijk die gehoord of gezien moet worden? Ja? Dat komt goed uit! In samenwerking met Living Room Concerto, een community bestaande uit fanatieke muzikanten, is het Floreshuis in de wijk op zoek naar muzikanten, dichters, schrijvers, toneelspelers en alles daar tussenin (of juist daarbuiten!). We gaan een leuk en kleurrijk programma maken met twee acts uit de wijk van 10 minuten. Daarnaast programmeren we een muzikale ‘hoofdact’. Het Open Podium wordt georganiseerd op 19 juni, 18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december 2021.

Nieuwsgierig geworden? Twijfel niet en stuur een mail naar Bekir Cavus, B.cavus@floreshuis.nl! Geef je naam, kunstdiscipline, beschrijving van wat je doet, een foto en je contactgegevens (e-mailadres en/of telefoonnummer) op. We laten je vervolgens weten of we jou een volgende keer jou het podium kunnen geven!
Zie hier een filmpje van het Open Podium op zaterdag 15 mei: https://www.youtube.com/watch?v=h06Q2Zyo6m8