Nieuws

Korrewegwijk & De Hoogte

Ontmoet het floreshuis: josca

Maak kennis met…… Josca. Josca werkt sinds juli ’22 in de keuken van het Floreshuis. In dit interview kun je kennismaken met Josca! Josca vertelt dat zijn grootvader iets met … Ontmoet het floreshuis: josca Lees meer »

Read More

Opening Wijkexpositie in het Floreshuis op 23 september 2022

Beste kunstenaar én wijkbewoner, Op vrijdagavond 23 september vindt de feestelijke opening van de door kunstliefhebbers georganiseerde wijkexpositie plaats. De opening speelt zich af in het huis van de wijk: … Opening Wijkexpositie in het Floreshuis op 23 september 2022 Lees meer »

Read More

Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug

Op woensdag 11 mei organiseert Rijkswaterstaat met medewerking van de gemeente Groningen van 16:00 – 20:00 uur een inloopbijeenkomst in het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst informeren … Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug Lees meer »

Read More

De belasting winkel is er weer!

ACTIVITEIT UITGELICHT 👩‍💻Heb je moeite met het doen van je belastingaangifte? De belastingwinkel helpt je hier graag bij. In de maanden maart en april staat de belasting elke werkdag van … De belasting winkel is er weer! Lees meer »

Read More

6 Maart salsa feest

Op zondag 6 maart is het weer tijd voor het Salsa feest van Salsa Françoise! Het begint om 16.30 en zal duren tot 21.00. Je kant gewoon binnen lopen voor … 6 Maart salsa feest Lees meer »

Read More

Piggy stop per 13 maart 2022

Vanaf 13 maart 2022 stopt het Floreshuis met PIGGY. Het is vanaf die datum niet meer mogelijk om punten te sparen of met je gespaarde punten producten te kopen. De … Piggy stop per 13 maart 2022 Lees meer »

Read More

Corona update – maatregelen in het floreshuis

Corona-maatregelen na aanleiding van de persconferentie op 14.01.22Vanaf as maandag 17 januari gaat het Floreshuis weer open voor iedereen en alle groepen. Alleen het restaurant mag voor het grote publiek … Corona update – maatregelen in het floreshuis Lees meer »

Read More

Wij korreweg

WIJ Korrewegwijk is gevestigd in het Wijkcentrum Het Floreshuis en is één van de 13  WIJ-teams van WIJ Groningen in de gemeente Groningen. Zeker tijdens deze coronaperiode staat WIJ Korrewegwijk voor u klaar, voor iedereen, jong en oud.  Het WIJ Korrewegwijk heeft als doel het … Wij korreweg Lees meer »

Read More

RAAMEXPOSITIE ZOEKT KINDERKUNSTENAARS

Hou jij van tekenen en schilderen? Fantaseer jij wel eens dat je een beroemde kunstenaar bent? Zou je mee willen doen met een expositie? Dit is je kans! In de … RAAMEXPOSITIE ZOEKT KINDERKUNSTENAARS Lees meer »

Read More

HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR

Nieuw! Het juridisch spreekuur!  Sinds kort kunnen mensen met juridische vragen naar het juridisch spreekuur komen. Het juridische spreekuur is elke laatste vrijdagochtend in de maand van 09:00-11:30. Maar wat … HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR Lees meer »

Read More

Het wijkdagboek

Het wijkdagboek is een boek dat het afgelopen jaar van huis tot huis is gegaan in de korrewegwijk. In dit dagboek is te lezen hoe wijkbewoners zich tijdens de coronapandemie … Het wijkdagboek Lees meer »

Read More

Opgeven raamexpositie 2022

Na een eerste succesvolle editie organiseert het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt van 1 februari tot en met 28 februari een tweede Raamexpositie route in de Korrewegwijk en De … Opgeven raamexpositie 2022 Lees meer »

Read More

Terugblik een avond over: ‘Hoe de liefde werkt’

In het Floreshuis vond op 14 oktober de eerste thema avond plaats. Dit was tegelijkertijd de eerste fysieke thema avond in het Floreshuis na de corona lockdown. Reden te meer … Terugblik een avond over: ‘Hoe de liefde werkt’ Lees meer »

Read More

Een avond over: Hoe de liefde werkt

Kom op donderdag 14 oktober 20 uur naar het Floreshuis en trakteer jezelf op een flinke dosis luchtig gebrachte liefdeskennis samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Mark laat zien hoe de liefde achter … Een avond over: Hoe de liefde werkt Lees meer »

Read More

portretten van bewoners Korrewegwijk

Om de bewoners dichter bij elkaar te brengen, zijn studenten van Minerva bezig geweest met het portretteren van bewoners uit de Korrewegwijk: “Fantastisch om te zien”. Ze portretteren op verschillende … portretten van bewoners Korrewegwijk Lees meer »

Read More