Nieuws

Korrewegwijk & De Hoogte

Geen schaak/- en klaverjasavond meer op donderdag

We hebben een aantal weken geprobeerd om elke donderdag een schaak/ – klaverjasavond te organiseren. Helaas was hier steeds te weinig animo voor. Daarom hebben wij besloten om te stoppen … Geen schaak/- en klaverjasavond meer op donderdag Lees meer »

Read More

Presentatie natuurfotografie

Woensdagavond 17 mei geeft Joris Vegter in het kader van De Groene Weken een presentatie Natuurfotografie. De presentatie vindt plaats in Het Floreshuis van 20:00 tot 21:30 uur. Joris, winnaar … Presentatie natuurfotografie Lees meer »

Read More

Turkse cultuur- en eetavond

Vrijdag 12 mei vindt er een Turkse cultuur- en eetavond plaats in Het Floreshuis. Maak kennis met de heerlijke Turkse keuken, Turkse muziek (saz ), laat je beschilderen met prachtige … Turkse cultuur- en eetavond Lees meer »

Read More

Klaverjassen en schaken in Het Floreshuis

De afgelopen tijd kregen wij regelmatig de vraag vanuit wijkbewoners of we ook iets organiseren op het gebied van schaken/ klaverjassen. Onze vrijwilliger Petra heeft daarom het initiatief genomen om … Klaverjassen en schaken in Het Floreshuis Lees meer »

Read More

Opening nieuwe wijkexpositie

Het is weer tijd voor een nieuwe wijkexpositie. Van 17 maart t/m 28 april kan je in Het Floreshuis diverse kunst bezichtigen van kunstenaars uit de Korrewegwijk en De Hoogte. … Opening nieuwe wijkexpositie Lees meer »

Read More

Ontmoet het floreshuis: josca

Maak kennis met…… Josca. Josca werkt sinds juli ’22 in de keuken van het Floreshuis. In dit interview kun je kennismaken met Josca! Josca vertelt dat zijn grootvader iets met … Ontmoet het floreshuis: josca Lees meer »

Read More

Opening Wijkexpositie in het Floreshuis op 23 september 2022

Beste kunstenaar én wijkbewoner, Op vrijdagavond 23 september vindt de feestelijke opening van de door kunstliefhebbers georganiseerde wijkexpositie plaats. De opening speelt zich af in het huis van de wijk: … Opening Wijkexpositie in het Floreshuis op 23 september 2022 Lees meer »

Read More

Ontmoet het Floreshuis: Henriette

Maak kennis met ……. Henriette Hoe ben jij hier terecht gekomen? In 1996 kwam ik in deze straat wonen. De straat naast het Floreshuis. Ik kwam nooit in het Floreshuis, omdat … Ontmoet het Floreshuis: Henriette Lees meer »

Read More

Ontmoet het Floreshuis: Vince

Maak kennis met ……. Vince  Wat brengt het Floreshuis jou? Voldoening. Voordat ik hier was, als ik mensen sprak, zei ik, als ze me vroegen wat ik deed: ‘niks’. En nu … Ontmoet het Floreshuis: Vince Lees meer »

Read More

Ontmoet het Floreshuis: Laurens

Maak kennis met….. Laurens!  Wat brengt jou hier? Buurtwerk, iets kunnen betekenen voor de stad Groningen, de Korrewegwijk, voor jongeren specifiek, in contact staan met mensen, netwerken, mogelijkheden en kansen.  Hoe … Ontmoet het Floreshuis: Laurens Lees meer »

Read More

Ontmoet het Floreshuis : Aisha

maak kennis met……. Aisha Aisha werkt als vrijwilliger in het Floreshuis. Het leek ons leuk om meer over Aisha te weten te komen. Van een afstandje is te zien dat … Ontmoet het Floreshuis : Aisha Lees meer »

Read More

Recap: het salsa feest

Hoi! Mijn naam is Kim Booij. Ik ben sinds kort begonnen als ‘verhalenverteller’ bij het Floreshuis. Dit wil ik gaan doen door het maken van filmpjes. Dit om mensen en … Recap: het salsa feest Lees meer »

Read More

Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug

Op woensdag 11 mei organiseert Rijkswaterstaat met medewerking van de gemeente Groningen van 16:00 – 20:00 uur een inloopbijeenkomst in het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst informeren … Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug Lees meer »

Read More

Gratis workshop interieurontwerp

As vrijdag 22 april van 10.00 tot 11.30 uur is er in het Floreshuis een workshop interieurontwerp door Pauline Kleine. In deze workshop wordt gekeken hoe je dmv van sfeer … Gratis workshop interieurontwerp Lees meer »

Read More

Fijne paasdagen!

Het is bijna paasweekend! Heb jij nog geen idee wat je moet maken voor het paasontbijt? Wellicht zijn deze schattige noch simpele beschuit-schaapjes een leuk idee!Klik hier voor het recept: … Fijne paasdagen! Lees meer »

Read More

LET OP: Geen diner in het floreshuis

LET OP: geen diner in het floreshuis! Vanaf woensdag 13 april tot en met vrijdag 15 april zal er geen diner zijn in het Floreshuis door de afwezigheid van het … LET OP: Geen diner in het floreshuis Lees meer »

Read More

Ben jij al wezen koffie drinken in het buurtcafé ?

 Elke dinsdagmiddag organiseert GoeieBuurt in samenwerking met het Floreshuis, het buurtcafé! Je kan hier tussen 14.00 en 16.00 samen met je buurtbewoners genieten van een gratis kopje koffie met wat lekker erbij.   … Ben jij al wezen koffie drinken in het buurtcafé ? Lees meer »

Read More