Nieuws

Korrewegwijk & de hoogte

Wij korreweg

WIJ Korrewegwijk is gevestigd in het Wijkcentrum Het Floreshuis en is één van de 13  WIJ-teams van WIJ Groningen in de gemeente Groningen. Zeker tijdens deze coronaperiode staat WIJ Korrewegwijk voor u klaar, voor iedereen, jong en oud.  Het WIJ Korrewegwijk heeft als doel het geven van advies en ondersteuning ten aanzien van diverse onderwerpen en om grip te krijgen en te houden op het leven. Het verbinden van inwoners en netwerken met elkaar. Ook het … Wij korreweg Lees verder »

Read More

Corona update – maatregelen in het floreshuis

Corona-update n.a.v persconferentie 18 December 2021Naar aanleiding van de door het kabinet ingevoerde maatregelen sluit het Floreshuis tot 14 januari 2022 haar deuren. Dit houdt in dat alle activiteiten binnen het Floreshuis voorlopig niet door gaan, ook de lunch en het diner, dit wordt georganiseerd door het Alfa College, liggen voorlopig stil.  De liefdesbode die … Corona update – maatregelen in het floreshuis Lees verder »

Read More

RAAMEXPOSITIE ZOEKT KINDERKUNSTENAARS

Hou jij van tekenen en schilderen? Fantaseer jij wel eens dat je een beroemde kunstenaar bent? Zou je mee willen doen met een expositie? Dit is je kans! In de kerstvakantie ga je samen met een kunstenaar een groot schilderij maken voor de Raamexpositie route in de wijk. Jouw kunstwerk wordt tentoongesteld in de wijk … RAAMEXPOSITIE ZOEKT KINDERKUNSTENAARS Lees verder »

Read More

HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR

Nieuw! Het juridisch spreekuur!  Sinds kort kunnen mensen met juridische vragen naar het juridisch spreekuur komen. Het juridische spreekuur is elke laatste vrijdagochtend in de maand van 09:00-11:30. Maar wat is het verschil met het financieel spreekuur?  Mensen met vragen over juridische zaken kunnen naar het juridisch spreekuur voor hulp. Nikkie Beukhof van Borsch Advocatuur staat 1 keer per maand … HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR Lees verder »

Read More

Vacature: vrijwilliger Verhalenverteller

** Dit is een vrijwilligers / participatiebaan vacature voor iedereen die mooie verhalen wil verzamelen en doorgeven ** Houd jij van schrijven en foto’s maken? Ben jij een social media- en publiciteitskanjer met een grote interesse in mensen? En vind je het leuk om mooie verhalen te verzamelen? Word dan verhalenverteller voor het Floreshuis! Je zorgt … Vacature: vrijwilliger Verhalenverteller Lees verder »

Read More

Het wijkdagboek

Het wijkdagboek is een boek dat het afgelopen jaar van huis tot huis is gegaan in de korrewegwijk. In dit dagboek is te lezen hoe wijkbewoners zich tijdens de coronapandemie hebben gevoeld of hoe zij dit jaar hebben ervaren. Het wijkdagboek geeft een mooie inkijk in het leven van deze wijkbewoners gedurende deze periode. Iedereen … Het wijkdagboek Lees verder »

Read More

Opgeven raamexpositie 2022

Na een eerste succesvolle editie organiseert het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt van 1 februari tot en met 28 februari een tweede Raamexpositie route in de Korrewegwijk en De Hoogte. Want nog steeds kunnen kunstenaars in tijden van corona minder exposeren en zijn er vele creatieve wijkbewoners die de wijk graag kleur geven. Daarom … Opgeven raamexpositie 2022 Lees verder »

Read More

Terugblik een avond over: ‘Hoe de liefde werkt’

In het Floreshuis vond op 14 oktober de eerste thema avond plaats. Dit was tegelijkertijd de eerste fysieke thema avond in het Floreshuis na de corona lockdown. Reden te meer om als buurtbewoner of geïnteresseerde bij deze avond te zijn. Ook het thema van de avond wekte de belangstelling van velen, dat stond in het … Terugblik een avond over: ‘Hoe de liefde werkt’ Lees verder »

Read More

Vacature: vrijwilliger ‘info’ balie

Voor wijkcentrum ’t Floreshuis zoeken we een enthousiaste ;  Vrijwilliger voor de “Info”balie  Je ontvangt binnenlopende buurtbewoners, heet klanten welkom en beantwoordt hun vragen. Bij complexe vragen kan de bezoeker doorverwezen worden naar het WIJ-team. Je maakt deel uit van een team van vrijwilligers die meerdere dagdelen worden ingezet. Het team heeft om de 6 weken een overleg.  werkzaamheden vrouwen/-heren zijn de spil in … Vacature: vrijwilliger ‘info’ balie Lees verder »

Read More

Vacature: vrijwilliger/medewerker

Buurtcentrum Floreshuis is gehuisvest in de Indische buurt/Korrewegwijk in Groningen. Het Floreshuis wil ‘het huis van de wijk’ zijn. Een plek waar iedereen welkom is en waarin je samen jezelf kan zijn. We willen van betekenis zijn voor iedereen die iets wil of de buurt mooier wil maken. Deze mensen ondersteunen of helpen we. We willen dingen mogelijk maken. Het Floreshuis organiseert zelf geen … Vacature: vrijwilliger/medewerker Lees verder »

Read More

Een avond over: Hoe de liefde werkt

Kom op donderdag 14 oktober 20 uur naar het Floreshuis en trakteer jezelf op een flinke dosis luchtig gebrachte liefdeskennis samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Mark laat zien hoe de liefde achter de schermen van je bewustzijn werkt. Hij verklaart de aantrekkingskracht van ‘foute’ mannen en ‘foute’ vrouwen en beschrijft hoe medicijnen, internetdating en speeddating de hersenen … Een avond over: Hoe de liefde werkt Lees verder »

Read More

portretten van bewoners Korrewegwijk

Om de bewoners dichter bij elkaar te brengen, zijn studenten van Minerva bezig geweest met het portretteren van bewoners uit de Korrewegwijk: “Fantastisch om te zien”. Ze portretteren op verschillende locaties: Moskee, Draadkracht, Jasmijn, stee in stad, Groenhuis en Odensehuis. Kom vooral kijken en geef je op als je ook zo’n mooi portret wil.

Read More