Nieuws

Korrewegwijk & de hoogte

Opening Wijkexpositie in het Floreshuis op 23 september 2022

Beste kunstenaar én wijkbewoner, Op vrijdagavond 23 september vindt de feestelijke opening van de door kunstliefhebbers georganiseerde wijkexpositie plaats. De opening speelt zich af in het huis van de wijk: Het Floreshuis. Het zal een bijzondere en gezellige avond worden met onder andere een voordracht van de wijkdichter ‘Willemijn van de Walle’ en het mooie … Opening Wijkexpositie in het Floreshuis op 23 september 2022 Lees verder »

Read More

Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug

Op woensdag 11 mei organiseert Rijkswaterstaat met medewerking van de gemeente Groningen van 16:00 – 20:00 uur een inloopbijeenkomst in het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst informeren we omwonenden en gebruikers van de Gerrit Krolbrug onder andere over de tijdelijke verbetering en de vervanging van de brug. Lees meer in de nieuwsbrief … Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug Lees verder »

Read More

De belasting winkel is er weer!

ACTIVITEIT UITGELICHT 👩‍💻Heb je moeite met het doen van je belastingaangifte? De belastingwinkel helpt je hier graag bij. In de maanden maart en april staat de belasting elke werkdag van 09.00 -12.30 en 13.00 – 16.30 voor je klaar om je te helpen bij het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting en alle vragen die u … De belasting winkel is er weer! Lees verder »

Read More

6 Maart salsa feest

Op zondag 6 maart is het weer tijd voor het Salsa feest van Salsa Françoise! Het begint om 16.30 en zal duren tot 21.00. Je kant gewoon binnen lopen voor dit evenement en er word geen entree gevraagd! benieuwd naar hoe het er aan toe gaat? kijk hieronder voor een kleine sfeer inpressie! Play Previous … 6 Maart salsa feest Lees verder »

Read More

14 februari om 16.00 staat de liefdesbode bij het Floreshuis

Liefde is er om te delen. Daar helpt de liefdesbode je graag bij. Vanuit onze mobiele liefdespost schrijven wij op locatie (liefdes)brieven op bestelling. Schuif aan, vertel ons wie je wilt schrijven en wij vertalen jouw boodschap naar een getypte brief die we voor je verpakken en verzegelen. Met de liefdesbode zetten we ons, samen … 14 februari om 16.00 staat de liefdesbode bij het Floreshuis Lees verder »

Read More

Piggy stop per 13 maart 2022

Vanaf 13 maart 2022 stopt het Floreshuis met PIGGY. Het is vanaf die datum niet meer mogelijk om punten te sparen of met je gespaarde punten producten te kopen. De reden dat we hier mee stoppen is dat er steeds minder gebruik van wordt gemaakt. hierdoor worden de kosten voor het gebruik steeds hoger en … Piggy stop per 13 maart 2022 Lees verder »

Read More

Corona update – maatregelen in het floreshuis

Corona-maatregelen na aanleiding van de persconferentie op 14.01.22Vanaf as maandag 17 januari gaat het Floreshuis weer open voor iedereen en alle groepen. Alleen het restaurant mag voor het grote publiek niet open, wel mag er eten op worden gehaald maar het is nog niet duidelijk of het Alfa-college dit gaat doen. Hieronder in het kort … Corona update – maatregelen in het floreshuis Lees verder »

Read More

Wij korreweg

WIJ Korrewegwijk is gevestigd in het Wijkcentrum Het Floreshuis en is één van de 13  WIJ-teams van WIJ Groningen in de gemeente Groningen. Zeker tijdens deze coronaperiode staat WIJ Korrewegwijk voor u klaar, voor iedereen, jong en oud.  Het WIJ Korrewegwijk heeft als doel het geven van advies en ondersteuning ten aanzien van diverse onderwerpen en om grip te krijgen en te houden op het leven. Het verbinden van inwoners en netwerken met elkaar. Ook het … Wij korreweg Lees verder »

Read More

RAAMEXPOSITIE ZOEKT KINDERKUNSTENAARS

Hou jij van tekenen en schilderen? Fantaseer jij wel eens dat je een beroemde kunstenaar bent? Zou je mee willen doen met een expositie? Dit is je kans! In de kerstvakantie ga je samen met een kunstenaar een groot schilderij maken voor de Raamexpositie route in de wijk. Jouw kunstwerk wordt tentoongesteld in de wijk … RAAMEXPOSITIE ZOEKT KINDERKUNSTENAARS Lees verder »

Read More

HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR

Nieuw! Het juridisch spreekuur!  Sinds kort kunnen mensen met juridische vragen naar het juridisch spreekuur komen. Het juridische spreekuur is elke laatste vrijdagochtend in de maand van 09:00-11:30. Maar wat is het verschil met het financieel spreekuur?  Mensen met vragen over juridische zaken kunnen naar het juridisch spreekuur voor hulp. Nikkie Beukhof van Borsch Advocatuur staat 1 keer per maand … HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR Lees verder »

Read More

Het wijkdagboek

Het wijkdagboek is een boek dat het afgelopen jaar van huis tot huis is gegaan in de korrewegwijk. In dit dagboek is te lezen hoe wijkbewoners zich tijdens de coronapandemie hebben gevoeld of hoe zij dit jaar hebben ervaren. Het wijkdagboek geeft een mooie inkijk in het leven van deze wijkbewoners gedurende deze periode. Iedereen … Het wijkdagboek Lees verder »

Read More

Opgeven raamexpositie 2022

Na een eerste succesvolle editie organiseert het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt van 1 februari tot en met 28 februari een tweede Raamexpositie route in de Korrewegwijk en De Hoogte. Want nog steeds kunnen kunstenaars in tijden van corona minder exposeren en zijn er vele creatieve wijkbewoners die de wijk graag kleur geven. Daarom … Opgeven raamexpositie 2022 Lees verder »

Read More

Terugblik een avond over: ‘Hoe de liefde werkt’

In het Floreshuis vond op 14 oktober de eerste thema avond plaats. Dit was tegelijkertijd de eerste fysieke thema avond in het Floreshuis na de corona lockdown. Reden te meer om als buurtbewoner of geïnteresseerde bij deze avond te zijn. Ook het thema van de avond wekte de belangstelling van velen, dat stond in het … Terugblik een avond over: ‘Hoe de liefde werkt’ Lees verder »

Read More

Een avond over: Hoe de liefde werkt

Kom op donderdag 14 oktober 20 uur naar het Floreshuis en trakteer jezelf op een flinke dosis luchtig gebrachte liefdeskennis samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Mark laat zien hoe de liefde achter de schermen van je bewustzijn werkt. Hij verklaart de aantrekkingskracht van ‘foute’ mannen en ‘foute’ vrouwen en beschrijft hoe medicijnen, internetdating en speeddating de hersenen … Een avond over: Hoe de liefde werkt Lees verder »

Read More

portretten van bewoners Korrewegwijk

Om de bewoners dichter bij elkaar te brengen, zijn studenten van Minerva bezig geweest met het portretteren van bewoners uit de Korrewegwijk: “Fantastisch om te zien”. Ze portretteren op verschillende locaties: Moskee, Draadkracht, Jasmijn, stee in stad, Groenhuis en Odensehuis. Kom vooral kijken en geef je op als je ook zo’n mooi portret wil.

Read More