werken en leren

Floreshuis biedt vrijwilligerswerk en participatiebanen. Je werkt in een team van leuke mensen in een supermooi gebouw. Samen maken we de wijk mooier en daar kan jij bij helpen. Daarnaast willen wij jou helpen met de dingen die jij wil doen en zou willen leren.

Vrijwilligersfuncties

Wil je aan het werk of wil je iets leren? Dat kan in het Floreshuis. Er zijn diverse vrijwilligers functies. Denk hierbij aan barmedewerker, infobalie medewerker, schoonmaker, meewerken in het beheer van het gebouw, koken, etc. Zie vacatures onderaan.

Baan in de schoonmaak

Zoek je bijvoorbeeld een betaalde baan in de schoonmaak? Dan hebben we hiervoor een speciaal traject met Visschedijk Schoonmaakbedrijf. Je wordt door Visschedijk opgeleidt tot een schoonmaker en bij goed functioneren kun je een betaalde baan krijgen voor minimaal 25 uur.

Kok worden zie dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=tqO_0ZJvEIk&t=9s

Vind je koken leuk en wil je meer leren? Het Alfa College verzorgt de lunch en het diner in het Floreshuis. Je kan hier als vrijwilliger mee helpen en de docenten leren je dan verschillende technieken. Ook bestaat de mogelijkheid om naar verloop van tijd de opleiding bij het Alfa College te volgen. https://www.alfa-college.nl/opleidingen-en-cursussen/entree/assistent-horeca-voeding-of-voedingsindustrie-entree-horeca-groningen

Mocht je toch nog graag iets anders willen doen. Bel ons dan vooral om een afspraak te maken!! Dan kunnen we bespreken of we er andere leuke dingen voor jou te doen zijn in het Floreshuis! 

Je contact opnemen met Bekir Cavus, beheerder Floreshuis, op 06-14324210, beheer@floreshuis.nl

Handige websites voor scholing en werk

https://gemeente.groningen.nl/hulp-bij-vinden-van-werk

https://kansrijkberoep.nl/

https://gemeente.groningen.nl/afspraakbanen

VACATURES VRIJWILLIGERSWERK / PARTICIPATIEBAAN 

1.Assistent beheerder
2.Organisator activiteiten
3.Verhalen schrijven en fotograferen 

Vacature 1. Assistent beheerder

Als assistent beheerder ben je gastheer/gastvrouw en zorg je voor een prettige gastvrije omgeving voor de bezoekers van het Floreshuis. Je helpt met het klaar zetten van de zalen voor huurders, helpt achter de bar en bij het schoonhouden van het gebouw.

 Gewenst profiel:

 • Je vindt het leuk om te werken en om nieuwe dingen te leren
 • Je bent bereid om ook in de avonduren of in het weekend te werken
 • Je bent sociaal, relatiegericht en staat open voor contacten
 • Je bent integer en werkt graag voor een organisatie die direct betrokken is bij de gemeenschap
 • Je bent representatief      

Vaardigheden en kwaliteiten:

 • Wil om te werken
 • Minimaal 8 uur beschikbaar (2 dagdelen)
 • Vriendelijk en gastvrij
 • Leergierig

Vacature 2. Organisator activiteiten  

Als activiteiten organisator zorg je voor het bedenken en organiseren van laagdrempelige activiteiten voor wijkbewoners en in het bijzonder voor ouderen, zoals koffie en thee bijeenkomsten, creatieve activiteiten etc. Je zet je voelsprieten uit naar waar wijkbewoners behoefte aan hebben. Samen met de beheerders zorg je ervoor dat de activiteiten goed georganiseerd, begeleid en gecommuniceerd worden.

 Gewenst profiel:

 • Je houdt van organiseren en nieuwe activiteiten op te zetten
 • Je bent sociaal, relatiegericht en staat open voor contacten.
 • Je bent bereid om ook in de avonduren of in het weekend te werken.
 • Je bent integer en werkt graag voor een organisatie die direct betrokken is bij de gemeenschap.
 • Je bent representatief.

Vaardigheden en kwaliteiten:

 • Minimaal 8 uur beschikbaar (2 dagdelen)
 • Teamwerker
 • Vriendelijk en gastvrij
 • Leergierig

Vacature 3. Verhalen schrijven en fotograferen

Houd jij van schrijven en foto’s maken? Ben jij een social media- en publiciteitskanjer met een grote interesse in mensen? En vind je het leuk om mooie verhalen te verzamelen? Word dan verhalenverteller voor het Floreshuis!

Je zorgt dat de activiteiten van het Floreshuis in de sociale media van de wijk en/of de wijkkranten constant en prominent aandacht krijgen. De verhalen deel je op onze website en onze social media kanalen.
Je werkt nauw samen met de manager, beheerders en vrijwilligers van het Floreshuis en maakt onderdeel uit van een twee wekelijks communicatieoverleg. Je krijgt begeleiding waar nodig. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een workshop of cursus op het gebied van wervend schrijven, wordpress en fotografie te volgen.

We verwachten dat je minimaal 5 uur in de week beschikbaar bent. Je kan de tijd zelf indelen, er zijn geen vaste dagen waarop je aanwezig hoeft te zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact met ons op dan kunnen we je hierover meer vertellen.

 

Contact
Als je vragen hebt of je wilt een gesprek aanvragen dan kun je contact opnemen met Bekir Cavus, beheerder Floreshuis, op 06-14324210, beheer@floreshuis.nl