Foto's en video's

Warme Winter – festival

Vrijdag 12 januari was er een feestelijke avond in Het Floreshuis: De eerste editie van het Warme Winter – festival! De avond bestond uit tal van activiteiten. De inslag van de avond was: wijkbewoners op een leuke manier informeren over hoe je op een gezonde manier energie kan besparen. Zo was er een informatiemarkt waar diverse standhouders stonden die actief zijn in de wijk. Ieder konden zij vanuit hun eigen expertise bezoekers over dit onderwerp informeren of inspireren: Studio draadkracht, De groene Korrewegwijk, Gunneger Power en woningbouwverenigingen De Huismeesters, Lefier en Patrimonium. Ook waren er verschillende energiecoaches aanwezig.

Er werd ook soep geserveerd uit een hooikist. Daarbij konden bezoekers een document met uitleg meenemen over hoe je zelf makkelijk een hooikist kan maken (met dank aan De Duurzame Kaart ). Het gebruik van een hooikist is een hele makkelijke manier om het gebruik van gas te beperken en dus geld te besparen.

Er was een pubquiz, er waren blederbikes waarmee je zonder elektriciteit een smoothie kon maken en er was een verloting met allemaal duurzame prijzen. Zie hieronder een aantal foto’s en een recap gemaakt door Laurens Sanderman:

 

Floreshuis LIVE met DAVES

Zo nu en dan speelt er een band live muziek tijdens Floreshuis LIVE. Onderstaande video is gemaakt tijden Floreshuis LIVE op 10 november.