Kalender

4 september: Salsa feest

Wist jij dat Françoise, Ernest en Ronald samen al 95 jaar salsales geven?
Dit is sowieso al een reden voor een feestje maar ook bestaat Dansschool Salsa Françoise al 25 jaar!
Daarom is er zondag 4 september van 16.30 tot 21.00 weer een salsa feest!
De nieuwe cursussen van Salsa Françoise beginnen weer op 7 en 8 september. Voor informatie en aanmelding kan je contact opnemen met Ronald Schuch Castellano Fa op 06-19787176 of via r.schuch@zonnet.nl
*Entree is gratis

8 september: Speed daten 60+

Speeddate voor vriendschap 60+
Op donderdag 8 september organiseren we in het Floreshuis een ware speeddate voor vriendschap. 
Ben jij 60 jaar en ouder en heb je behoefte aan wat gezelligheid? Of ken jij iemand voor wie deze speeddate iets is? Wij organiseren deze gezellige middag voor mensen die opzoek zijn naar gezelschap of iemand om samen leuke dingen mee te doen. Samen zorgen we dat het een gezellige middag wordt!
Doe je mee? Geef je dan snel op via de contactgegevens die op de flyer staan!
Graag tot 8 september om 14:00 uur!

15 september: inloopsrpeekuur gerrit-krolbrug

Onder leiding van Rijkswaterstaat werkt een gezamenlijk projectteam aan een tijdelijke oplossing voor de Gerrit Krolbrug. De beoogde oplossing bestaat uit hellingbanen die aan één van de bestaande loopbruggen worden bevestigd. Het ontwerp van de tijdelijke oplossing wordt nu verder uitgewerkt. Ondertussen bereidt Rijkswaterstaat de aanbesteding/inkoop voor. De bedoeling is de tijdelijke oplossing zo snel mogelijk te realiseren. Hoe snel dat kan is onder andere afhankelijk van de arbeidsmarkt beschikbaarheid van materialen. De openstelling is voorzien in begin 2023.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 15 september 2022 organiseert Rijkswaterstaat met medewerking van de gemeente Groningen van 16:00 – 20:00 uur een inloopbijeenkomst in het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst worden omwonenden en gebruikers van de Gerrit Krolbrug geïnformeerd over de tijdelijke fiets-loopbrug met hellingbanen. 

Lees meer op: https://gemeente.groningen.nl/gerrit-krolbrug 

17 september: wijk in beweging

Net als vorig jaar, doen wij mee met WIJK IN BEWEGING!
Op 
zaterdag 17 september tussen 14.00 en 18.00 uur.   Omdat we trots zijn op alles wat er in het Floreshuis gebeurt en omdat we je graag laten zien wat we je te bieden hebben. Kom langs en maak kennis met de organisaties! 

Via een stempelroute op een plattegrond kun je een rondje door de wijk maken langs de deelnemende organisaties in de wijk. Je kunt per fiets, te voet, met een riksja/taxi of met een oldtimer-cabrio-tourbus de verschillende organisaties bezoeken. De bus rijdt rond en stopt op bijna alle locaties. Met de riksja of taxi kun je zelf een locatie bepalen. Bij de locaties is het mogelijk om op de bus te stappen. Met de riksja/taxi kun je door ze aan te spreken of te bellen naar  06 14 32 42 10. 

Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Kortom, de wijk komt in beweging! 

We zijn druk bezig met de organisatie. We kunnen alvast verklappen dat een jam sessie is, een wijnproeverij, een silent disco en je mee kunt doen aan Job of Holland.  

Binnenkort verschijnen posters in de wijk en hier kun je alvast de plattegrond bekijken met de deelnemende organisaties!! 

23 september: wijk expositie

Op vrijdagavond 23 september vindt de feestelijke opening van de door kunstliefhebbers georganiseerde wijkexpositie plaats. De opening speelt zich af in het huis van de wijk: Het Floreshuis. Het zal een bijzondere en gezellige avond worden met onder andere een voordracht van de wijkdichter ‘Willemijn van de Walle’ en het mooie verhaal van Josje, de wijkbewoonster die dit initiatief heeft opgezet. Onder het genot van een hapje en drankje kan de kunst die door de kunstenaars uit de buurt is aangeleverd worden bewonderd.

De aanleiding van de expositie in het Floreshuis vindt zijn oorsprong in de winters van 2021 en 2022 toen een groepje kunstliefhebbers een raamexpositie in de Korrewegwijk en De Hoogte organiseerden. Beide evenementen werden ontzettend goed ontvangen: zowel door participerende kunstenaars en wijkbewoners als door lokale nieuwszenders.

De expositie in het Floreshuis is een prachtige mogelijkheid voor amateur- en beroepskunstenaars om hun kunstwerken te tonen. Voor iedere kunstmaker is plek; het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en samen kan komen om van mooie kunst te genieten. De expositie zal vier keer in het jaar, in verbintenis met de seizoenen, plaatsvinden.