Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling: Mijn oma was een njai

11 augustus, 2023 @ 20:00 - 22:00

Gratis

In aanloop naar de Indië herdenking op 15 augustus op het Martinikerkhof (vanaf 17.30 uur) wordt op 11 augustus de voorstelling ‘Mijn oma was een njai’ gegeven in Het Floreshuis. Organisator Nico van Asdonck neemt je graag mee op reis. Wat voor Nico ooit begon met Indische liedjes zingen tijdens de jaarlijkse familiereunie, het beantwoorden van vragen tijdens Indische kookworkshops en zijn eerste reis naar Indonesie is uitgegroeid tot deze voorstelling.

Na zijn eerste reis in 1989 naar Indonesie opende hij de oude reiskoffer van zijn vader die jaren op zolder had gestaan. Door de documenten op chronologie te plaatsen opende zich het levensverhaal van zijn ouders. Dit begint met de geboorte van mijn vader in 1891 in Rangkasbitoeng op het eiland Java. Het mooie, koloniale leven veranderde met de komst van de Japanners en daarna de onafhankelijkheidsstrijd. Uiteindelijk vertrokken ze naar Nederland, waar Nico in Oudewater werd geboren.

Samen met het Combo Tjampoer neemt Nico het publiek mee met hun en zijn verhaal.  Mooie en minder leuke herinneringen zullen ze delen met het publiek. De verhalen worden aangevuld met  met liedjes zoals Terang bulan (Pantja warna) , Distant drums (Jim Reeves) , Soerabaja (Anneke Grönloh, Rumah saya (Doe maar), Achter glas (Boudewijn de Groot) en Virus (Slank). Het Combo Tjampoer bestaat uit: Benicio en Ghislaine Messercola-Frans, Helga Huisjes, Ilse Krook-Serkei, Jur van Dijk, Micky van Asdonck, Martijn Timmerman, Tony Simon en Nico van Asdonck.

19.30 Inloop
20.00 uur aanvang

Aanmeldlink https://forms.office.com/e/f9WkJi7SZr

Gegevens

Datum:
11 augustus, 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, Nederland
+ Google Maps