HET VERSCHIL TUSSEN HET JURIDISCHE EN HET FINANCIËLE SPREEKUUR

Nieuw! Het juridisch spreekuur! 

Sinds kort kunnen mensen met juridische vragen naar het juridisch spreekuur komen. Het juridische spreekuur is elke laatste vrijdagochtend in de maand van 09:00-11:30. Maar wat is het verschil met het financieel spreekuur? 

Mensen met vragen over juridische zaken kunnen naar het juridisch spreekuur voor hulp. Nikkie Beukhof van Borsch Advocatuur staat 1 keer per maand op de vrijdagochtend van 09:00-11:30 voor je klaar. Het is gratis en iedereen kan gewoon binnenlopen zonder afspraak. Heb je een vraag met spoed, dan kan je een afspraak maken om eerder geholpen te worden!  

Nikkie: “Je kunt bij mij terecht met juridische vragen, zoals vragen over huurrecht, echtscheiding of familiezaken. Als het advies dat gegeven is in het spreekuur niet genoeg is kijken we wat we verder voor je kunnen doen.”  

Ook is er het financieel spreekuur. Vanuit het WIJ team in samenwerking met WIJS wordt er elke maandag en donderdag van 13:30-16:00 een financieel spreekuur georganiseerd. Er zit een team klaar die je helpt met financiële vragen zoals het aanvragen van een zorgtoeslagen en voedselbank aanvragen. Je kunt gratis een afspraak maken. 

Ewout is verantwoordelijk voor het financiële spreekuur en helpt zelf ook mensen met grotere financiële vragen. Ewout: “Het financieel spreekuur is voor iedereen met financiële vragen. We helpen met de vragen en lossen problemen op. Er komen allerlei vragen binnen, van voedselbank aanvragen tot vragen over schulden.” 

Soms komen er vragen binnen, die te groot zijn en niet opgelost kunnen worden in het spreekuur. Mensen met grotere vragen, die bijvoorbeeld niet rond kunnen komen of een hoge schuld hebben, komen bij Ewout terecht. Ewout helpt die mensen verder met hun vraag of probleem. Ewout: “De meeste problemen worden gelukkig opgelost.” 

  • in verband met de feestdagen zal het juridische spreekuur niet plaatsvinden in de maand December 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *