Kerst wens Floreshuis + traditioneel voorgerecht recept

Kerst is een speciale tijd en het mooiste vind ik dat het overal in de wereld wordt gevierd. Met kerst staan we even stil met elkaar, alleen of met je partner over het afgelopen jaar, de doelen die we hebben bereikt en de tegenslagen die we hebben doorstaan. Ook kijken we naar het komende jaar, en maken we plannen voor bijvoorbeeld de vakantie of het opknappen van je huis, misschien wil je een grote aankoop doen. 

Het leuke is vooral de aanloop de periode voor de kerst, het doen van inkopen om je huis gezellig te maken, de lichtjes en kaarsjes. Het inkopen van lekker eten. Helaas werden we kort voordat de kerstvakantie geconfronteerd met verscherpte coronamaatregelen. Ook dit jaar moeten we kerst in klein gezelschap houden, en is dit niet de kerst waar we op hoopten. We hopen dat je er toch een mooie kerst van kunt maken dit jaar. Het team van het Floreshuis wenst iedereen een fijne kerst toe! 

traditioneel voorgerecht:
de garnalen cocktail

De garnalencocktail is nog steeds één van de meest traditionele kerstgerecht. Hoe maak je dit ook al weer? Het is simpel te maken en kost weinig tijd.

Benodigde ingrediënten:

  • 1 kleine sjalot,
  • 1 el bieslook,
  • 1 snufje paprikapoeder,
  • 8 blaadjes kropsla,
  • 300 gram Hollandse garnalen,
  • 4 el cocktailsaus

Bereiding:

  • 1. Verdeel de sla over coupes of wijnglazen.
  • 2. Meng de sjalot met de garnalen en leg dit in de coupes of wijnglazen.
  • 3. Doe hierover de cocktailsaus en bestrooi dit met bieslook en een beetje paprikapoeder.
  • Maak de garnalencocktail af met kleine kerstversiering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.