open podium 20 november afgelast

UPDATE!

Helaas moeten wij meedelen dat het open podium van 20 november a.s. niet door kan gaan in verband met de nieuwe coronamaatregelen die de overheid afgelopen vrijdag heeft aangekondigd.

Vooralsnog lijkt het erop dat het open podium van 18 december wek doorgaat. Dus, ben je op zoek naar een gezellig en muziekaal kerstuitje voor december? Dan verwelkomen we je graag opnieuw.

Op zaterdag 20 november zal er een derde live-editie van het Open Podium worden gehouden in het Floreshuis in de Korrewegwijk. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Vrijdag en Living Room Concerto en zal tussen 20:00 en 21:45 het podium geven aan verschillende artiesten en muzikanten uit de Korrewegwijk en stad. Het belooft net zoals de vorige edities een afwisselend en laagdrempelig programma te worden, waar naast het genieten van muziek ook ruimte is voor het nuttigen van een drankje en het contact te leggen met cultuurliefhebbende mede-Groningers. 

In deze editie van het open podium nodigen we jullie uit kennis te maken met Family Affairs; deze groep bestaat uit muzikale broeders en zusters (en vaders en moeders) uit de Korrewegwijk. Een swingende mix van talenten en gelauwerde artiesten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Liefhebbers van Jazz, Funk en Soul die elkaar gevonden hebben in niet alleen de liefde voor muziek, maar ook de liefde voor het samen spelen. En dat spelen kan heel letterlijk genomen worden. De ontstaansgeschiedenis van Family Affairs ligt namelijk bij June (9 jaar) en Femke (11 jaar). Twee rasmuzikanten die bij elkaar in de klas zitten en houden van samen muziek maken. Samen met hun ouders en broers bespelen zij diverse instrumenten, zoals saxofoon, keyboard en gitaar. 

Jelou schrijft proza en poëzie. In 2009 bracht zij een dichtbundel uit. Haar schrijfstijl is divers: van klassieke sonnetten tot het vrije vers. Op podia veelal de light-verse met een knipoog.

De hoofdact is Duo Oriënt, bestaande uit Anahita Malakooti (sopraan) en Esat Ekincioğlu (contrabas). Zij ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium. Als Duo Oriënt treden zij op met een betoverend repertoire dat bestaat uit een mix tussen opera, avant-garde en poëzie. De liederen gaan over het leven, de liefde -in wat voor vorm dan ook- en over eenzaamheid. Klassieke Italiaanse aria’s, Engelse Barokaria’s, Turkse liederen, Perzische poëzie, avant-garde improvisatie en klankschaal vullen elkaar prachtig aan

Om de kosten van het Open Podium te dekken wordt er gevraagd om een kleine entreeprijs van zes euro. Deze entreekaartjes worden twee weken voor aanvang verkocht bij de kassa van het Floreshuis (open van 09:00 tot 17:00) of door een mail te sturen naar [email protected]. Meer informatie over het exacte programma van het evenement is te vinden op de Facebook, Instagram en website van Het Floreshuis. 

Het Open Podium zal op 18 december terugkeren. Volgende keer meedoen? Twijfel niet en stuur een mail naar Bekir Cavus, b[email protected]Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *