eten en drinken

In het restaurant van het Floreshuis kun je van maandag tot en met vrijdag lekker komen lunchen of dineren. De lunch is van 12:00 tot 13:30 uur en voor het diner kan je er tussen 17:00 en 19:00 terecht. Elke dag is er een wisselende lunchkaart met een kop soep en een lunchgerecht. Het standaard menu en de lunchspecials zijn te vinden op de website van het Floreshuis en in het restaurant.

Van maandag tot en met donderdag worden deze gerechten bereid en geserveerd door de leerlingen van de opleiding l’Eetudié van het Alfa College. Op vrijdag worden lunch en diner verzorgd door wijkbewoners van WijkKoken.

Wat is l’Eetudié?
l’Eetudié staat voor: Eten met studenten, vanuit het Frans vrij vertaald… Sinds 2016 is l’Eetudié gevestigd in het Floreshuis, het multifunctionele buurthuis van de Korrewegwijk. De studenten worden begeleidt in een grote keuken met moderne voorzieningen en een sfeervolle gastenruimte. Vanwege de omvang van de werkzaamheden, is er nu sprake van een onderwijsteam op locatie; er zijn meerdere docenten en begeleiders nodig omdat niet alleen het diner, maar ook de lunch wordt verzorgd, samen met de medewerkers en vrijwilligers van het Floreshuis. Dit alles zorgt voor een hele nieuwe dynamiek en dat brengt weer uitdagingen, maar vooral ook kansen met zich mee. Het onderwijsteam doet wat het kan met de beperkte middelen voor de grote taak van maatschappelijke participatie bevorderen waar mogelijk.

Voor meer informatie over hoe de opleiding in zijn werk gaat, bekijk de video hier onder!