Ontmoet het Floreshuis : Aisha

maak kennis met……. Aisha

Aisha werkt als vrijwilliger in het Floreshuis. Het leek ons leuk om meer over Aisha te weten te komen. Van een afstandje is te zien dat ze met haar hart werkt. Ieder kopje koffie of thee wordt met veel liefde bereid. Aan een tafeltje in het Floreshuis werd het onderstaande interview afgenomen. 

Wat brengt je hier?  

Sinds 3 jaar werk ik hier als vrijwilliger. Ik voel me goed bij mijn collega’s en vind het fijn om hier te zijn. Afgelopen week was het suikerfeest. Ik had het thuis kunnen vieren in pyama en vrij kunnen nemen, maar ik wilde het graag vieren met mijn collega’s. Het suikerfeest kan ook heel eenzaam zijn als ik het alleen vier. Ik vierde het mijn mijn collega’s en vond dit fijn! Ik ben ook blij met mijn leidinggevenden hier bij het Floreshuis. 

Wat spreekt je aan?

Ik voel mij hier goed, het is dichtbij, sociaal en ik ben graag met mensen. Er komen hier veel verschillende mensen. Alle culturen, kleuren, leeftijden, geslachten, karakters, groot, klein zie je hier. Iedereen is hier welkom. Het is een kleine wereld op zich. 

Wat doe je hier? 

Ik werk als vrijwilliger. Als gastvrouw. 

Heeft u dromen voor deze plek?

Ja, ik weet hoe het voelt om hier alleen te komen. Stel je eens voor dat je alleen naar een Arabisch land gaat. Het voelde alsof ik blind was. Ik kende niets. Mijn hart deed pijn. Ik zou me in de toekomst nog meer op vrouwen willen richten die in een soortgelijke situatie zitten en naar Nederland komen. Ik zou als life-coach willen werken met vrouwen. 

Op bovenstaande foto is te zien hoe Aisha hennaversiering maakt bij een collega.