Ontmoet het Floreshuis: Laurens

Maak kennis met….. Laurens! 

Wat brengt jou hier? Buurtwerk, iets kunnen betekenen voor de stad Groningen, de Korrewegwijk, voor jongeren specifiek, in contact staan met mensen, netwerken, mogelijkheden en kansen. 

Hoe ben je hier beland? Via de website zag ik een vacature. Ik besloot bij het Floreshuis binnen te wandelen en had direct een leuke kennismaking met Bekir. Klikte gelijk. We waren allebei enthousiast! 

Hoe ervaar jij deze plek? Ik vind het zo leuk dat er van alles gaande is. Zo is er een creatief clubje, salsa, zijn er muziekkoren en een heel divers programma voor bewoners. Ook vind ik het leuk dat er een restaurant is waar mensen kunnen komen koffie drinken en kunnen eten. We hebben een team met verschillende mensen en iedereen inspireert op een andere manier. Ook ben Ik blij dat ik jou heb leren kennen. Leuk om samen de wijk in te gaan, het is  ook echt iets voor mij om de wijk in te gaan mensen aan te spreken en kaartjes aan te bieden voor een gratis kopje koffie of thee. Het contact met verschillende leeftijdsgroepen spreekt mij aan. 

Als je zelf iets zou organiseren, wat zou dit zijn? Iets voor jongeren, iets leuks, laagdrempeligs, chille ruimte creeeren met muziek waar zij kunnen zijn en niets moeten. Dat in goede banen leiden als begeleider. 

Ik zou ook graag willen exposeren. Ik zie de mogelijkheid om die kans te grijpen. Ik ga bijvoorbeeld ook exposeren tijdens de Wijkexpositie in het Floreshuis op 17 september.  Laatst gingen we een met een clubje naar backbone 050, ochtendje met Sherlock doorgebracht, hij inspireert om dingen op te zetten met jeugd. Leuke uitstapjes. 

Wat heb jij met de jeugd? De jeugd is de toekomst. Ik denk dat ik zelf jeugdig van geest ben.. Gisteren was er een salsafeest in het Floreshuis. Iemand zei: ‘ik vind het zo leuk dat je dansend staat te serveren, een lust voor het oog’. Ik maak regelmatig een nachtwandeling, vannacht ook. Ik hoorde ‘I’am blue, daba dee daba da’. Duitse jongeren. Ik ben aangesloten bij de feestende jongeren. Die gingen door de stad heen met een speaker. Lopend en soms dansend. Jongeren hebben veel levenslust. Staan nog veel meer open. Dat vind ik mooi. Er zijn genoeg jongeren die uit moeilijke thuissituaties komen, als jongerenwerker kun je dan toch iets doen. Dit kan dan van positieve invloed zijn op iemands levensloop. 

Heb jij dromen in de toekomst? Wereldvrede! Ik kan goed dromen, maar heb nu trek in eten en mijn lijf vraagt om voeding. 

Zou je anderen adviseren om naar het Floreshuis te komen? Waarom wel of niet? Ja, omdat het de mogelijkheid biedt om in contact te komen met medemensen. Er komen veel verschillende mensen en dat is leuk. En je kunt hier spotgoedkoop iets eten of drinken!

Nabrander? Sinds kort worden er hier jamsessies georganiseerd. Over mogelijkheden gesproken. Ik heb voor het eerst van mijn leven meegedaan aan een jamsessie hier in het Floreshuis. Heel erg leuk! We organiseren een keer in de 6 weken een jamsessie. 

1 gedachte over “Ontmoet het Floreshuis: Laurens”

  1. Laurens is een man die zich voor je open stelt en goed kan luisteren, echt een aanwinst voor het Floreshuis!

Reacties zijn gesloten.