Ontmoet het Floreshuis: Vince

Maak kennis met ……. Vince 

Wat brengt het Floreshuis jou? Voldoening. Voordat ik hier was, als ik mensen sprak, zei ik, als ze me vroegen wat ik deed: ‘niks’. En nu zeg ik: ‘ik ben assistent beheerder’. Ik heb weer iets gedaan, iets betekent en ben weer onder de mensen, collega’s worden vrienden. Het wordt steeds leuker omdat ik steeds meer wegwijs raak. In het begin dacht ik: waar zit zaal 117?  En nu loop ik er automatisch naartoe. Ik hoop dat ik de komende 2 jaar mijn participatiebaan volmaak. 

Wat zou je daarna willen? Ik weet het nog niet. Ik ben al lang blij dat ik iets doe. Voor deze tijd, heb ik 10 jaar niets gedaan. Mijn vriendin triggerde me.. Ze vroeg: ‘wat zou je willen doen?’ Op de dag dat we erover spraken, kwam er een uitnodiging door de bus van de Gemeente. Een uitnodiging om vrijwilligerswerk te gaan zoeken. Ik dacht aan het Floreshuis omdat dit dichtbij mijn woning zit. Ik weet niet of ik zonder mijn vriendin zo snel actie had ondernomen. Ik ben zo blij met deze plek. Ik wil niet meer terug! 

Aha… Gelukkig kwam er iets. Tijdens de coronaperiode zat ik in een isolement. Daar wilde ik uit. Een meer ideale plek om eruit te komen is er niet, omdat het een sociale plek is. Iedereen wil elkaar helpen. Ik krijg positieve feedback van mijn collega’s. Hopelijk begeleid ik binnenkort iemand die hier begint, zoals ik werd begeleid toen ik hier begon. Ik zou dit erg graag willen omdat ik weet hoe onzeker ik was toen ik binnenkwam. Ik zou willen overdragen: ‘het is de kans van je leven.’ ‘Als je het net zo leuk gaat vinden als ik, dan komt het helemaal goed. Ik hoop dan iemand te helpen.’  

Na die 2 jaar hoop ik meer beeld te krijgen in wat ik wil. Ik wil de gastheer-kant op. Het aanspreekpunt zijn. Dat vind ik leuk. Van anderen krijg ik ook terug dat ik een een makkelijk aanspreekpunt ben. 

Zou je het een ander aanraden om hier naar binnen te stappen? Absoluut, omdat ik zelf ook die wilde gok genomen heb. Vanaf dag 1 had ik zoiets van: ‘dit had ik al veel eerder moeten doen. Je bent hier echt op een goeie plek als je nieuwe mensen wil leren kennen nieuwe dingen leren, wat mij betreft.’

Wat maakt het zo’n mooie plek? Dat het laagdrempelig is. Ik wist niet eens wie ik moest aanspreken. Kan ik hier vrijwilligerswerk doen? Vroeg ik.. daarna heb ik direct een gesprek gevoerd en ben ik begonnen. Ik vind het zo’n mooie plek omdat het zo laagdrempelig is en iedereen hier wel geholpen kan worden op welke manier dan ook. Of je nou hulp zoekt, op financieel vlak, werk zoekt of vrijwilligerswerk. Je bent hier altijd welkom! Zo heb ik het ervaren. ‘Neem een lekker kopje thee, ga zitten, doe alsof je thuis bent. Het is het huis voor iedereen. Het huis van de buurt.’

Stel jij zou een activiteit organiseren, wat zou dit zijn? Een jamsessie. Ik heb geholpen met de opbouw. Daar komt het laagdrempelige weer om de hoek kijken. Neem je instrument mee en kom. Dit kan andere mensen ook weer helpen om uit isolement te halen. Als je het niet durft, is het de perfecte plek om het uit te proberen! 

Nabrander? Wees welkom! Het huis is van iedereen! Heb je vragen / problemen? Loop binnen en je wordt geholpen. Als iedereen een ervaring kan hebben zoals ik dat hier beleefd heb, dan gun ik het iedereen.