Ontmoet het Floreshuis: Henriette

Maak kennis met ……. Henriette

Hoe ben jij hier terecht gekomen? 
In 1996 kwam ik in deze straat wonen. De straat naast het Floreshuis. Ik kwam nooit in het Floreshuis, omdat ik veel werkte en in het weekend blij was dat ik vrij was. De eerste keer dat ik hier binnen stapte, was ik al 3 jaar met pensioen. Ik dacht: ‘misschien hebben ze wel vrijwilligerswerk?’  Ik liep naar binnen en sprak met Bekir. Een week erna ben ik begonnen. In 2019. 

Wat voor werk deed je? 
Rijksambtenaar..  sstt, past helemaal niet bij mij. Ik ben helemaal geen ambtenarentype. Bij Duo werkte ik en heb echt leuke dingen gedaan. Verschillende functies binnen het bedrijf gehad. Boekhouding gedaan van DUO. Me bezig gehouden met studiefinanciering. Veel Antiliaanse studenten heb ik begeleid naar Nederland. Ik had veel contacten met verschillende mensen. Ik zat op regiokantoren in het hele land. De laatste vijf jaar vond ik het leukste. Toen was ik eigen baas. Het werk was vooral leuk vanwege mijn collega’s. 

Hoe vind je het Floreshuis? 
Leuk, het is dichtbij, leuke collega’s, er komen heel veel mensen, van arm tot rijk, de hele wereld komt hier, het is zo divers. Vanuit mijn flat komt hier bijna niemand. Er zijn ook mensen die dit niets vinden. Die zijn er ook.  

Wat maakt dat je het hier leuk vindt? 
Omdat ik van mensen houd. Ik ben echt een mensen-mens. Achter de balie staan vind ik ook veel leuker dan op kantoor werken. Ik mag graag met mensen omgaan. Ik ben ook graag alleen, maar dit vind ik ook heel leuk. 

Wat doe je binnen het Floreshuis? 
Ik werk achter de balie en in het restaurant. En op woensdag met salsa-avond. Als ik werk, is het druk. 

Wat vind je het belangrijkste in je werk voor jezelf? 
Dat ik met een goed gevoel naar huis ga. Dat ik blij ben. Dat ik leuke collega’s heb. Ik vind het hier leuk. Ik vind zelfs de bezoekers die vervelend zijn leuk. Omdat ze juist weer heel anders zijn als de doorsnee bezoeker die ervoor komt. 

Ik ben weer een jaartje ouder. Ik let wel op mijn gezondheid. Ik ben 71 jaar. Ik ben fit. Ik heb een e-bike, maar ik fiets toch het liefste op een gewone fiets. Je houdt van prestatie. Ik zwem, doe aerobics, ik wandel en fiets. Ik sport regelmatig.  

Sinds wanneer woon je hier? 
Ik woon hier al 25 jaar. Dit was eigenlijk niet de bedoeling. Ik woonde eerst in een gezinswoning in deze straat. Nu woon ik in een appartement. Ik woon prive in mijn torentje. Het is een seniorenflat. Albert Heijn in de buurt. Auto in de buurt. Dichtbij de stad. Heerlijk! 

Met wie werk je vaak samen? 
Met iedereen, ik zie iedereen.

Wat doe jij het allerliefste in je vrije tijd? 
Ik ben graag buiten, wandelen, fietsen, uit eten. Ik heb veel vriendinnen. Veel vrienden. Veel op pad. Theater. Van alles. Ik doe eigenlijk van alles! Gisteravond ben ik uit eten geweest met collega’s. We hebben nog steeds contact. Vanmiddag ga ik wandelen met een vriendin. Ik heb allerlei plannen dit weekend. Ik heb ook kinderen en kleinkinderen. Ik heb 6 kleinkinderen. De jongste is een baby en de oudste is 23 jaar oud.

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven? 
Arrogant, eigengereid, ik weet niet of mijn collega’s mij wel kennen, ze zullen zeer tevreden zijn over hoe ik werk. Ik ken ze allemaal maar vluchtig. Ik hoop dat ze me ok vinden. En anders maar niet. 

Hoe zouden jouw vrienden jou omschrijven? 
Brutaal, durft alles, aardig, grote mond, klein hartje, ik ben een vriendin die altijd kaartjes stuurt. Met de meesten ga ik al 30/40 jaar om. Op een feest ben ik een beetje een gangmaker. Als er gedanst wordt, zeg ik: kom op! We gaan dansen! Ik ben niet altijd brutaal.  

Terloops.. 
Ik vind het ook zo leuk dat hier studenten wonen. Die studenten gaan laat slapen. Het heeft zijn charme. Ook de verschillende talen, vind ik zo leuk! Het kan een ergernis zijn, maar ik vind het juist leuk dat de levendigheid van de studenten er is. 

Tijdens het gesprek vraagt een bezoeker of hij een telefoon mag lenen om een telefoontje te plegen. Ze biedt zonder twijfel haar telefoon aan. De bezoeker is blij dat hij zijn telefoontje kan plegen.