Open Podium 16 oktober

Na de succesvolle eerste live-versie van het Open Podium Floreshuis zal op zaterdag 16 oktober de tweede live-editie van het open podium in het Floreshuis worden gehouden. Tussen 20:00 en 21:45 zullen verschillende muzikanten uit de Korrewegwijk en stad het podium weer betreden. Het belooft een afwisselend en laagdrempelig programma te worden, waar naast het genieten van muziek ook ruimte is voor het nuttigen van een drankje en het contact te leggen met cultuurliefhebbende mede-Groningers. Om de kosten van het Open Podium (gedeeltelijk) te dekken wordt er gevraagd om een kleine entreeprijs van zes euro. Deze entreekaartjes kunnen twee weken voor aanvang van het open podium worden gekocht bij de kassa van het Floreshuis (open van 09:00 tot 17:00) of door een mail te sturen naar [email protected]

Lina zal de openingsvoorstelling verzorgen. De 24-jarige student maakt in haar vrije tijd muziek en is tegenwoordig veel bezig met songwriting en het maken van indie en pop muziek. Tijdens de tweede act betreedt spoken-word artiest Mauricio het podium. Mauricio, zowel docent maatschappijleer als een inmiddels bekende spoken word artiest in Groningen, zal tijdens het open podium het publiek bezweren met alledaagse woorden en zinnen waaruit avontuurlijke en meeslepende woordenstromen vloeien. Yoldaş, de hoofdact van de avond, bestaat tijdens het open podium uit Sven Otte op de contrabas en Mirjam Dirks haar zang. Yoldaş is Turks voor ‘reisgenot.’ Tijdens de avond zult u verrast worden met liederen uit o.a. Turkije, Azerbaijan, Koerdistan en de Balkan. Sommige liederen zijn afkomstig uit nomadische culturen, die beïnvloed zijn door verschillende muziekstijlen zoals Sefardische muziek, Klezmer en zigeunermuziek. Altijd al gingen liederen op reis over de hele wereld. Met verhalen erbij onderzoekt de band de achtergronden, overeenkomsten en verschillen.

Op zoek naar een muzikaal, cultureel en gezellig avondje uit? We kijken ernaar uit om jullie 16 oktober te mogen ontvangen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *